Fo­cac­cia

(92) waardeer
italiaans lunch 4 personen
4 92

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg ⅔ van de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe. Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 el olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
  2. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood ca. 20 min.
  4. Laat het iets afkoelen en snijd het horizontaal door. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de geitenkaas in stukjes. Beleg de focaccia met de geitenkaas en paprika. Snijd de focaccia in stukken.
video

Brood­deeg ma­ken

Instructievideo - 04:10 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Focaccia

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­cac­cia

1
1
  • 500 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 50 ml traditionele olijfolie
  • 250 ml water
  • 2 tl zout

Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg.

2
2

Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe.

3
3
  • 100 g semi-zongedroogde tomaten
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 g tarwebloem
  • 1 el traditionele olijfolie

Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met de olie.

4
4

Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met de olie en leg het deeg erop.

6
6
  • 1 el takje rozemarijn

Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

7
7

Verwarm de oven voor op 250 °C.

8
8
  • 1 tl grof zeezout
  • 25 ml traditionele olijfolie

Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de olie. Bak het brood ca. 20 min.

9
9
  • 2 plakken Bettine Blanc geitenkaas 45+
  • 295 g gegrilde paprika's in pot

Laat het iets afkoelen en snijd het horizontaal door. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de geitenkaas in stukjes.

10
10

Beleg de focaccia met de geitenkaas en paprika. Snijd de focaccia in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.