bewaar
Focaccia
Focaccia
bewaar

Focaccia

20 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tarwebloem

7 g

gedroogde gist

75 ml

traditionele olijfolie

250 ml

water

2 tl

zout

100 g

semi-zongedroogde tomaten

100 g

zwarte olijven zonder pit

1 el

traditionele olijfolie

1 el

takje rozemarijn

1 tl

grof zeezout

2 plakken

Bettine Blanc geitenkaas 45+

295 g

gegrilde paprika's in pot

Dit heb je nodig

  • deegroller

Aan de slag

1

Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg ⅔ van de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe. Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 el olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.

2

Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

3

Verwarm de oven voor op 250 °C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood ca. 20 min.

4

Laat het iets afkoelen en snijd het horizontaal door. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de geitenkaas in stukjes. Beleg de focaccia met de geitenkaas en paprika. Snijd de focaccia in stukken.

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.