Griekse marinade vis of groente
Ingrediënten
1 persoon
1
citroen
3 eetlepels
olijfolie
1 teentje
knoflook
1 theelepel
paprikapoeder
3 eetlepels
verse oregano
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
Griekse marinade vis of groente

bijgerecht
null personen
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
algemeen:De combinatie van olijfolie, citroen en oregano voor vis is een Griekse keukenklassieker. De marinade is ook lekker voor courgette, aubergine, paprika en tomaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels verse oregano