Griek­se tzat­zi­ki

Fleur je (lams)spiesen op met een traditionele Griekse tzatziki. Of serveer 'm eens bij de borrel met wat pita's.

(219) waardeer
grieks bijgerecht Fleur je (lams)spiesen op met een traditionele Griekse tzatziki. Of serveer 'm eens bij de borrel met wat pita's. 4 personen
3 219

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en snijd de blaadjes munt fijn.
  2. Meng de komkommer met de munt, olie, yoghurt en het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde (lams)gehakt- of kipspiesen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Griekse tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se tzat­zi­ki

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.

2
2
  • 7½ g verse munt

Rasp de komkommer grof en snijd de blaadjes munt fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 150 g Kri Kri authentic greek yogurt 10%
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook

Meng de komkommer met de munt, olie, yoghurt en het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde (lams)gehakt- of kipspiesen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.