bewaar
Griekse tzatziki
Griekse tzatziki
bewaar

Griekse tzatziki

Fleur je (lams)spiesen op met een traditionele Griekse tzatziki. Of serveer 'm eens bij de borrel met wat pita's.

5 min. bereiden
226waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

7½ g

verse munt

2 el

olijfolie extra vierge

150 g

Kri Kri authentic greek yogurt 10%

1 tl

citroensap

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • grove rasp

Fleur je (lams)spiesen op met een traditionele Griekse tzatziki. Of serveer 'm eens bij de borrel met wat pita's.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en snijd de blaadjes munt fijn.

2

Meng de komkommer met de munt, olie, yoghurt en het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip Lekker met gegrilde (lams)gehakt- of kipspiesen.