War­me ap­pel­tjes met aman­del­spijs en ro­zij­nen

(16) waardeer
hollands nagerecht 6 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • appelboor
 • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Rozijnen 10 min. in rum of sap weken. Rozijnen laten uitlekken en rum of sinaasappelsap opvangen. Met vork amandelspijs met citroensap en opgevangen rum of sap losroeren. Rozijnen erdoor mengen. Appels met appelboor vanaf kant van steeltje uitboren, maar niet helemaal door steken. Met scherp mesje holte iets groter uitsnijden. Appels met amandelspijs vullen en boter over vulling verdelen. Tot gebruik bewaren.
 2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Appels op rooster boven lekbak plaatsen en in ca. 30 min. gaar en lichtbruin grillen. Appels over zes schaaltjes verdelen. Lekker met slagroom waaraan wat kaneel is toegevoegd.
 3. Hartverwarmend, dit nagerecht voor de winterbarbecue. Heerlijk met een glaasje warme gekruide wijn of warme gekruide cassisthee.

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Kijk niet steeds onder het deksel, want dat verstoort de warmtecirculatie en dan duurt het nog langer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 230 kcal
 • eiwit 11 g
 • koolhydraten 29 g
 • vet 3 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.