bewaar
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
bewaar

Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

mango's

250 g

aardbeien

3 eetlepels

poedersuiker

1½ theelepel

verse gemberwortel

2 theelepels

limoensap

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Mango's van boven naar beneden langs pit in 2 plakken snijden. Vruchtvlees in lengte 3 keer en in breedte 4 keer tot op schil insnijden. Voor dip aardbeien boven kom door zeef wrijven. Naar smaak poedersuiker, gember en limoensap erdoor kloppen. Mango en aardbeiendip tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Mango's met snijvlak op rooster boven warm vuur leggen en in 8 à 10 min. lichtbruin grillen. Mangohelften elk op bord leggen en iets laten afkoelen. Op schil van mangohelften drukken, zodat vruchtvlees naar buiten komt. Stukjes mango van schil snijden en in aardbeiendip dopen.