Mango in serehsiroop

nagerecht
4 personen
4
39
Advertentie
Ingrediënten
- 2 serehstengels (citroengras)
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 50 g suiker
- 1 eetlepel limoensap
- 2 mango's
- 4 kletskoppen (koekjes)
- 2 eetlepels crème fraîche
- 4 takjes munt
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 min. zachtjes laten koken. Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden. Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren. Minstens 1 uur laten intrekken.
- Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen. Sereh met vork uitsiroop scheppen. Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen. Op elk wat kletskoproom scheppen. Garneren met munt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 39 g
- vet 6 g