bewaar
Mango in serehsiroop
Mango in serehsiroop
bewaar

Mango in serehsiroop

20 min. bereiden
1 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

serehstengels

1 theelepel

gemalen kardemom

50 g

suiker

1 eetlepel

limoensap

2

mango's

4

kletskoppen

2 eetlepels

crème fraîche

4 takjes

munt

Aan de slag

1

Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 min. zachtjes laten koken. Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden. Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren. Minstens 1 uur laten intrekken.

2

Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen. Sereh met vork uitsiroop scheppen. Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen. Op elk wat kletskoproom scheppen. Garneren met munt.