In serehsiroop gemarineerde meloen

nagerecht
4 personen
3
11
Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren tot alle suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en serehsiroop laten afkoelen. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en elke helft in 8 dunne parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloenparten in grote, lage schaal leggen en afgekoelde serehsiroop erop schenken. Afgedekt 2-3 uur in koelkast marineren. Meloenparten af en toe voorzichtig omkeren in siroop.
- Meloenparten met schuimspaan uit siroop nemen en op vier borden rangschikken. Siroop door zeef schenken en 1-2 el over elk bord meloen scheppen. Beetje chilipeper erboven malen.
Tip:
Geen liefhebber van pittig? Bestrooi de meloen dan met muntsuiker: wrijf de blaadjes van 1/2 zakje verse munt (à 15 g) in een vijzel fijn met 4 eetlepels suiker. Strooi de groene suiker over de meloenparten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 110 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 25 g
- vet 0 g