bewaar
Libanese kipkebabs
Libanese kipkebabs
bewaar

Libanese kipkebabs

25 min. bereiden
6 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 ml

Griekse yoghurt

2 eetlepels

olie

1

sinaasappel

4 teentjes

knoflook

1 theelepel

kaneelpoeder

½ theelepel

gemalen kardemom (specerijen)

½ theelepel

gemberpoeder (djahé)

4

kipfilets

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

In lage schaal yoghurt, olie, sinaasappelsap, knoflook, kaneel, kardemom en gemberpoeder door elkaar kloppen. Kipfilets in de lengte halveren en door marinade wentelen. Schaal afdekken en kip in koelkast 1 nacht marineren. Kip af en toe keren.

2

Kipfilets laten uitlekken en aan elke pen in de lengte 2 stukken kipfilet rijgen. Pennen op goed ingevet rooster leggen en ca. 6 min. grillen. Pennen keren en andere kant ook ca. 6 min. grillen. Kip met zout en peper bestrooien. Lekker met Turkse yoghurtsaus, pitabrood en watermeloensalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).