bewaar
Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd
Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd
bewaar

Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

35 min. bereiden
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 ml

appelcider

200 ml

sinaasappelsap

6

zwarte peperkorrels

2

kruidnagels

3

laurierblaadjes

8

braadworsten

6 eetlepels

Zaanse mosterd

2 eetlepels

vloeibare

8

hotdogbroodjes

Dit heb je nodig

  • barbecue met boldeksel

  • rookspaanders

Aan de slag

1

In pannetje appelcider, sinaasappelsap, peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes aan de kook brengen. Mengsel 10 min. zachtjes laten koken. Vuur hoog zetten en mengsel inkoken tot ca. 100 ml over is. Intussen worsten aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worsten keren en andere kant met scherp mes 4 x schuin insnijden. Worsten in lage schaal leggen en hete siroop erover schenken. Met tang worsten keren zodat beide kanten met siroop bedekt zijn. Worsten tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren. Af en toe keren. Mosterd met honing tot sausje roeren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.

2

Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool verdelen. Zodra houtskool begint te roken, braadworsten met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en, afgedekt, ca. 8 min. grillen. Worsten keren en andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen. Worsten op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Broodjes insnijden en op barbecue in 1 à 2 min. warm en lichtbruin laten worden. Tussen elk broodje braadworst leggen en naar smaak mosterdsausje erover lepelen.