bewaar
Turkse kebabs van lamsgehakt
Turkse kebabs van lamsgehakt
bewaar

Turkse kebabs van lamsgehakt

30 min. bereiden
1 uur wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

lamsgehakt

1

ei

1 middelgrote

ui

½ zakje

verse munt

1 theelepel

kaneelpoeder

1 eetlepel

olijfolie

4

shoarmabroodjes

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.

2

Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).