bewaar
Forel met kruidenvulling
Forel met kruidenvulling
bewaar

Forel met kruidenvulling

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1½ eetlepel

boter

½ eetlepel

citroensap

1 teentje

knoflook

1½ eetlepel

verse koriander

1½ eetlepel

verse basilicum

½ theelepel

chilipoeder

2

forellen

½ eetlepel

olie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • visklem

  • barbecue

Aan de slag

1

In kommetje boter romig roeren. Citroensap, knoflook, koriander, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout door boter kloppen. Boter in 4 porties verdelen. Buikholte van vissen met boter vullen en boter gelijkmatig verdelen. Stukje aluminiumfolie (ca. 10 x 5 cm) om opening buikholte vouwen. Vissen eventueel tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Vissen met olie bestrijken en tussen visklem leggen. Vissen aan elke kant 8 à 10 min. grillen. Lekker met krielaardappelen en gemengde groene salade.

tip

algemeenHet aluminiumfolie zorgt ervoor dat de boter in de vis blijft. Zo wordt het visvlees lekker sappig en neemt het de smaak van de kruiden goed op.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:52 min.