bewaar
Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter
Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter
bewaar

Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

20 min. bereiden
30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

gemberpoeder

chilipoeder

½ eetlepel

citroensap

½ zakje

verse koriander

50 g

boter

4

kogelbiefstukken

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • grillpan

Aan de slag

1

Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in de lengte in smalle reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. In kom rode peper met mespunt gemberpoeder en beetje chilipoeder door citroensap mengen. Met vork koriander en zachte boter door pepermengsel prakken. Chiliboter op vel plasticfolie scheppen en er klein, dik rolletje van vormen. Strak in folie wikkelen en boterrolletje in koelkast minstens 30 min. laten opstijven. Biefstuk in zelfde tijd op kamertemperatuur laten komen.

2

Grillpan verhitten. Biefstuk met peper bestrooien en met olie bestrijken. Biefstuk 1 min. per kant bruinbakken en vervolgens naar wens nog 1-2 min. per kant rood, rosé of doorbakken grillen. Van rolletje chiliboter 4 dikke plakken snijden. Biefstuk op vier warme borden leggen en met zout bestrooien. Op elke biefstuk plak chiliboter leggen. Lekker met gepofte aardappels en salade met maïs en paprika.