bewaar
Pasta-tomatensalade
Pasta-tomatensalade
bewaar

Pasta-tomatensalade

Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk!

20 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

150 g

bakbacon

3 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

3 el

azijn

1

avocado

500 g

tomaat

Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk!

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Bak de hele knoflookteentjes 1 min. mee Neem de pan van het vuur, pers de tenen knoflook erboven uit en roer de azijn erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

2

Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado meteen door de dressing. Snijd de tomaat in stukjes. Doe de penne in een schaal en schep er de bacon-avocadodressing en de tomaat door. De salade kan warm of koud worden gegeten.

bereidingstipU kunt de pastasalade één dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kunnen de verschillende smaken goed intrekken.