bewaar
Chilikarbonades met ananas
Chilikarbonades met ananas
bewaar

Chilikarbonades met ananas

25 min. bereiden
2 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4

schouderkarbonades

1 blik

ananasschijven

150 ml

zoete chilisaus

2 el

gembersiroop

3 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Wrijf de karbonades in met peper en zout. Laat de ananasschijven in een vergiet uitlekken en vang 1 el vocht op. Meng in een lage schaal de chilisaus met de gembersiroop en het vocht.

2

Schep een 1/4 van dit mengsel in een ander schaaltje. Wentel de karbonades door de marinade in de lage schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. Laat de karbonades weer op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de olie. Bestrijk de ananas met de rest van de marinade.

3

Steek de barbecue aan. Gril de karbonades in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ook de ananas in 5 min. mooi bruin. Serveer de karbonades met een schijf ananas erop. Lekker met kidneybonensalade (zie recept op ah.nl/allerhande).

tip

algemeenZoete chilisaus kun je ook gebruiken als dipsaus bij een zakje tortillachips.

Karbonades grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:38 min.