bewaar
Spinaziequiche
Spinaziequiche
bewaar

Spinaziequiche

Met kant-en-klare deegplakjes is deze spinaziequiche zo gemaakt. De oven doet de rest van het werk.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
656waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

5 plakjes

deeg voor hartige taart

3 el

traditionele olijfolie

600 g

verse bladspinazie

5

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

½ tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Met kant-en-klare deegplakjes is deze spinaziequiche zo gemaakt. De oven doet de rest van het werk.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Laat het deeg ontdooien. Verwarm 2/3 van de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.

2

Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.

4

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Schep de achtergehouden spinazie om met de rest van de olie en peper en zout naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.