bewaar
Kersencakejes
Kersencakejes
bewaar

Kersencakejes

20 min. bereiden
20 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 bakje

amandelschaafsel

125 g

boter

125 g

poedersuiker

3

eieren

150 g

zelfrijzend bakmeel

250 g

kersen zonder pit

100 g

kersenjam

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.

algemeenU kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo - 01:21 min.