bewaar
Vegetarische andijviesalade met knoflookcroutons
Vegetarische andijviesalade met knoflookcroutons
bewaar

Vegetarische andijviesalade met knoflookcroutons

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

witbrood

8 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

4

eieren

1 kropje

andijvie

1 bakje

cherrytomaten

3 el

witte-wijnazijn

1 bakje

verse dille

Aan de slag

Snijd het brood in lange repen. Schep het brood om met 2 el olie en de knoflook. Bak het brood in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant en goudbruin. Leg de croutons op een bord en strooi er zout en peper over, laat afkoelen. Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en kook ze 5 minuten. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Was en droog de andijvie en scheur de bladeren in grove stukken. Halveer de cherry tomaten. Klop in een kom 6 el olie met de azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de andijvie, de tomaten en de takjes dille over vier borden. Leg er de eieren op. Besprenkel met de dressing en verdeel er de croutons over.

tip

algemeenDeze salade kunt u ook als hoofdgerecht eten, bijvoorbeeld met vis. Voeg er reepjes gerookte zalm aan toe en partjes avocado voor een romige smaak.