bewaar
Scholfilet in een krokant sesamjasje
Scholfilet in een krokant sesamjasje
bewaar

Scholfilet in een krokant sesamjasje

Scholfilet op z'n Aziatisch, met sojasaus en eiermie.

25 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiermie

2

rode paprika's

1

gele paprika

3

bosuien

2

middelgrote eieren

1 el

kraanwater

½ tl

zout

4 el

paneermeel

2 el

sesamzaad

2 el

tarwebloem

300 g

verse scholfilet

6 el

koolzaadolie

3 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok

Scholfilet op z'n Aziatisch, met sojasaus en eiermie.

Aan de slag

1

Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes. Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.

2

Verhit 4 el koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.

tip

Paneren

Instructievideo - 00:49 min.