Scholfilet in een krokant sesamjasje
Scholfilet op z'n Aziatisch, met sojasaus en eiermie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g eiermie
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 3 bosuien
- 2 middelgrote eieren
- 1 el kraanwater
- ½ tl zout
- 4 el paneermeel
- 2 el sesamzaad
- 2 el tarwebloem
- 300 g verse scholfilets
- 6 el koolzaadolie
- 3 el sojasaus
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes. Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
- Verhit 4 el koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.

Paneren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 980 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Scholfilet in een krokant sesamjasje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scholfilet in een krokant sesamjasje
- 250 g eiermie
Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water.
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 3 bosuien
- 2 middelgrote eieren
- 1 el kraanwater
- ½ tl zout
- 4 el paneermeel
- 2 el sesamzaad
- 2 el tarwebloem
Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord.
- 300 g verse scholfilets
- 4 el koolzaadolie
Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
- 2 el koolzaadolie
- 3 el sojasaus
Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.