bewaar
Zomersoep: gazpacho
Zomersoep: gazpacho
bewaar

Zomersoep: gazpacho

20 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

tomaten

1

zoete puntpaprika

½

komkommer

5

ijsblokjes

3 el

traditionele olijfolie

1 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haar daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand en snijd in stukken.

2

Maak de paprika schoon en snijd samen met de komkommer in stukken. Maal in de keukenmachine de tomaten fijn met de komkommer, paprika en de ijsblokjes. Voeg de olie en de azijn toe en breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.