bewaar
Kidneybonensalade
Kidneybonensalade
bewaar

Kidneybonensalade

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

1 blik

kidneybonen

2

sinaasappels

1 teen

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

Spoel 1 blik kidneybonen (400 g) af in een vergiet. Snijd van 2 sinaasappels de onder- en bovenkant, zet ze rechtop op een werkvlak en snijd de schil er dik af, tot op het vlies. Snijd vervolgens met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Pers 1 teen knoflook uit boven 3 el olijfolie en klop het, samen met het opgevangen sinaasappelsap, tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 1 zakje bosui in ringetjes. Schep de kidneybonen om met de sinaasappelpartjes, bosui en dressing.

tip

algemeenDit gerecht is lekker bij Chilikarbonades met ananas (zie recept elders op ah.nl/recepten).