bewaar
Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie
Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie
bewaar

Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie

Hollandse klassieker met een mediterraan tintje van tomaat en olijven.

30 min. bereiden
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

300 g

half-om-halfgehakt

400 g

tomatenblokjes

100 ml

water

300 g

witte snelkookrijst

2 el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

50 g

zwarte olijven

Hollandse klassieker met een mediterraan tintje van tomaat en olijven.

Aan de slag

1

Pers 1 teen knoflook uit, snijd de andere in plakjes. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak er met natte handen 12 ballen van.

2

Doe de tomatenblokjes in een zeef boven een kom, schenk het water in het blikje, roer om en schenk dit over de tomatenblokjes. Bewaar het vocht. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit de olie in een hapjespan en braad de gehaktballen rondom aan. Fruit de knoflookplakjes mee. Schenk het tomatenvocht erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit met de deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur garen.

4

Schep de tomatenblokjes door de gekookte rijst en verwarm 2 minuten. Draai het vuur hoog en doe de spinazie in gedeelten bij de gehaktballen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd de olijven in plakjes. Neem zodra alle spinazie is geslonken de pan van het vuur. Serveer het gehakt en de spinazie met de rijst, bestrooi met de olijven.