bewaar
Gegrilde tofu met miesalade
Gegrilde tofu met miesalade
bewaar

Gegrilde tofu met miesalade

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

tofu naturel

150 ml

ketjap manis

1 teen

knoflook

300 g

mienestjes

1

Chinese kool

2

bosuitjes

2 eetlepels

olie

3 eetlepels

bloemenhoning

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de tofu in 8 plakken en leg deze in de ketjap met knoflook uit de pers om te marineren. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de gare mie in een vergiet en spoel het af onder koud water. Meng de kool en bijna alle bosuien erdoor en verdeel de salade over 4 borden.

2

Haal de tofuplakken uit de ketjap, dep ze droog en kwast ze in met wat olie. Verhit een grillpan voor, leg de tofu erin en rooster ze voorzichtig mooi bruin in 2-3 minuten per kant. Leg de tofu op de salade in de borden. Breng de ketjap manis aan de kook, doe de honing erbij en laat deze al roerend oplossen. Schenk de saus over het gerecht en strooi de achtergehouden bosuitjes erover.