bewaar
Kikkererwtendip met sesamzaad
Kikkererwtendip met sesamzaad
bewaar

Kikkererwtendip met sesamzaad

10 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten

2 tenen

knoflook

50 ml

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

1 eetlepel

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Pureer in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer de kikkererwten met de knoflook. Voeg geleidelijk de olie en het citroensap toe en pureer tot een smeuïge, dikke massa ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Smeer de dip dun uit over een bord en strooi het sesamzaad erover. Bewaar de dip eventueel afgedekt in de koelkast.