bewaar
Marshmallow-fruitspiesen met chocoladesaus
Marshmallow-fruitspiesen met chocoladesaus
bewaar

Marshmallow-fruitspiesen met chocoladesaus

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 schijfjes

perzik

8 stukjes

ananas

8 stukjes

mango

8

aardbeien

2 el

zonnebloemolie

24

marshmallows

100 ml

slagroom

75 g

pure chocolade

stemgember

chocolade

mini M&M's

koekkruimels

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Schep het fruit in een schaal om met de olie. Rijg om en om een marshmallow en een stukje fruit aan de spiesen en bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur. Verwarm de slagroom zachtjes in een steelpannetje, laat niet koken. Neem de pan van het vuur en laat al roerend de chocolade smelten in de warme room. Laat de chocoladesaus afkoelen.

2

Verwarm de chocoladesaus op laag vuur of zet de pan aan de rand op de barbecue. Regelmatig roeren. Leg ondertussen de spiesen op een ingevet rooster boven matig vuur tot de marshmallows een dun krokant korstje hebben en beginnen te smelten. Zet het strooisel in kleine kommetjes op tafel. Aan tafel lepelt iedereen zelf een beetje warme chocoladesaus over zijn spiesen en bestrooit ze met wat lekkers naar keuze.

tip

algemeenPas op: de zachte marshmallows zijn erg heet!