Ana­nas met va­nil­le­room en tijm

(18) waardeer
nagerecht 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bovenkant en een plakje van de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in vieren. Verwijder de schil en snijd de harde kern weg. Bestrijk de ananaskwarten dun met olie en bewaar ze afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de slagroom in een kannetje en roer het vanillemerg, de vanillesuiker en de tijm erdoor. Bewaar de vanilleroom afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de ananaskwarten op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze 6-8 minuten; draai regelmatig zodat aan alle kanten een mooi grillmotief ontstaat. Leg de ananas op vier borden en schenk er een beetje koude vanilleroom over. Geef de rest van de room apart erbij.

Tip:

Bewaar de hele ananas niet in de koelkast, maar op de fruitschaal. Ananas bederft snel in de koelkast en verliest bovendien veel smaak bij de lage temperatuur.

video

Ana­nas gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.