bewaar
Ananas met vanilleroom en tijm
Ananas met vanilleroom en tijm
bewaar

Ananas met vanilleroom en tijm

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

hele ananas

zonnebloemolie

1

vanillestokje

200 ml

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

1 eetlepel

verse tijm

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de bovenkant en een plakje van de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in vieren. Verwijder de schil en snijd de harde kern weg. Bestrijk de ananaskwarten dun met olie en bewaar ze afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de slagroom in een kannetje en roer het vanillemerg, de vanillesuiker en de tijm erdoor. Bewaar de vanilleroom afgedekt in de koelkast.

2

Leg de ananaskwarten op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze 6-8 minuten; draai regelmatig zodat aan alle kanten een mooi grillmotief ontstaat. Leg de ananas op vier borden en schenk er een beetje koude vanilleroom over. Geef de rest van de room apart erbij.

algemeenBewaar de hele ananas niet in de koelkast, maar op de fruitschaal. Ananas bederft snel in de koelkast en verliest bovendien veel smaak bij de lage temperatuur.

Ananas grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:30 min.