bewaar
Maïskolf met ansjovis-dilleboter
Maïskolf met ansjovis-dilleboter
bewaar

Maïskolf met ansjovis-dilleboter

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

ansjovisfilets

75 g

roomboter

2 tenen

knoflook

2 eetlepels

verse dille

versgemalen zwarte peper

4

maïskolven

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de ansjovis fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en meng de ansjovis, knoflook, dille en peper naar smaak erdoor. Leg de maïskolven elk op een stuk aluminiumfolie van 25 cm. Bestrijk de maïskolven rondom met de helft van de ansjovisboter. Vouw het aluminiumfolie losjes over de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Schep de rest van de boter in een kommetje, strijk de bovenkant glad en bewaar de boter en maïspakketjes in de koelkast.

2

Leg de maïspakketjes op een rooster boven matig heet vuur en laat de maïs in ca. 20 minuten gaar worden. Keer de pakketjes regelmatig. Open de pakketjes en geef de rest van de ansjovisboter erbij.

algemeenGeen ansjovisfan? Gebruik dan een andere kruidenboter, zoals de knoflookboter met bieslook en citroen (voor recept zie ah.nl/recepten).

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.