bewaar
Visspies met laurier en citroen
Visspies met laurier en citroen
bewaar

Visspies met laurier en citroen

20 min. bereiden
2 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zalmfilet

300 g

pangasiusfilet

3 eetlepels

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 eetlepel

verse tijm

8

laurierblaadjes

1

citroen

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de vis in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom de visblokjes met de olie, knoflook, de tijm en laurier. Meng het geheel door de vis. Dek de kom af en laat de vis minimaal 1 uur marineren.

2

Snijd de citroen in 4 gelijke parten. Rijg de vis samen met de blaadjes laurier aan de satépennen. Gril de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over en knijp de gegrilde citroen erboven uit.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:52 min.