bewaar
Hollandse vissjasliek
Hollandse vissjasliek
bewaar

Hollandse vissjasliek

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pangasiusfilet

8 plakjes

katenspek

1 dunne

prei

100 g

gekookte mosselen

olijfolie

Zaanse mosterd

Amsterdamse

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de pangasiusfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Snijd het katenspek in de lengte doormidden en snijd de prei in stukjes van 2 cm. Rijg de pangasiusfilet, mosselen en prei om en om aan de spiesen. Rijg het katenspek zigzaggend mee. Bestrijk de sjaslieks dun met olie en bewaar ze op een schaal afgedekt in de koelkast.

2

Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 min. gaar; keer regelmatig. Serveer de sjaslieks met mosselsaus of Zaanse mosterd en Amsterdamse uien.

algemeenRijg de Amsterdamse uien mee aan de spiesen.