bewaar
Panzanella
Panzanella
bewaar

Panzanella

Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
15 min. wachten
237waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

afbakfocaccia

1

rode ui

2 schalen

tastytom-trostomaten

1 el

rodewijnazijn

6 el

extra vierge olijfolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

2 el

kappertjes

46 g

ansjovisfilets

15 g

verse basilicum

180 g

Taggia-olijven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Halveer ondertussen de ui en snijd in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje, giet er kokend water over en laat uitlekken in een vergiet.

2

Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, vang het sap op in een kom. Klop het sap met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes.

3

Meng met het brood, de ui en kappertjes en schenk de dressing erover. Schep om en laat minimaal 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd ondertussen de ansjovisfilets grof. Meng het basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en olijven.

Panzanella puttanesca

Instructievideo - 02:13 min.