bewaar
Borrelbal met knoflook en basilicum
Borrelbal met knoflook en basilicum
bewaar

Borrelbal met knoflook en basilicum

20 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

18 porties

300 g

gehakt

1

ei

2 tenen

knoflook

2 el

verse basilicum

2

volkoren beschuiten

2 el

olijfolie

grissini

1 potje

crema van zwarte olijven

Aan de slag

Meng het gehakt in een grote kom met het ei, de knoflook, het basilicum en de beschuitkruimels. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai 18 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Serveer de grissini erbij en gebruik de crema van zwarte olijven als dip.

tip

algemeenU kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf kunt u de gehaktballen kort opbakken in de koekenpan of koud serveren.

algemeenMeenemen: neem de gehaktballen mee in een afgesloten bakje.

algemeenBasilicum over? De blaadjes smaken ook heerlijk op een waldkornbroodje met mozzarella en tomaat.