bewaar
Kippenpastei
Kippenpastei
bewaar

Kippenpastei

45 min. bereiden
50 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kippenvleugels

1

prei

1

citroen

300 g

kipfilet

3 el

sojasaus

1 el

vissaus

25 g

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

125 ml

verse slagroom

100 ml

droge witte wijn

2 tl

gedroogde dragon

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 30 x 40 cm, 4 kleine ovenschaaltjes (15 x 20 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kipkluifjes met zout en peper naar smaak en rooster ze in een ovenschaal in 15 min. goudbruin. Snijd het groen van de prei in grove stukken, het wit in dunne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroen. Breng 1 liter water tegen de kook aan. Voeg de kipkluifjes, de kipfilet, het preigroen, de citroenrasp en de soja- en vissaus toe. Laat 15 min. op laag vuur koken. Schep het vlees eruit en laat de bouillon op hoog vuur in ca. 15 min. inkoken tot een kwart. Zeef de bouillon.

2

Haal het vlees van de kipkluifjes en snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit de preiringetjes ca. 2 min. Strooi de bloem erover en meng tot een papje. Schenk beetje bij beetje de room erbij; voeg pas weer wat room toe als de vorige scheut door de bloem is gebonden. Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en laat 1-2 min. doorgaren. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met zout, peper en dragon.

3

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de pasteivulling over de vier ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg en druk met een vork de randjes rondom vast. Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de kippenpasteitjes in het midden van de oven 15-20 min.

tip

algemeenU kunt de vulling van de kippenpasteitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de pasteitjes op de dag zelf af.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.