bewaar
Sneeuwwitte pasta
Sneeuwwitte pasta
bewaar

Sneeuwwitte pasta

Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom.

20 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

350 g

bloemkool

125 ml

verse slagroom

100 g

Parmigiano Reggiano-flakes

½ tl

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.

2

Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool. Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.

3

Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.

tip

variatietipLekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.