Sneeuwwitte pasta
Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g tagliatelle
- 350 g bloemkool
- 125 ml verse slagroom
- 100 g Parmigiano Reggiano-flakes
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.
- Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool. Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.
- Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.
variatietip:
Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 280 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Sneeuwwitte pasta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sneeuwwitte pasta
- 300 g tagliatelle
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- 350 g bloemkool
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.
- 125 ml verse slagroom
Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool.
- 100 g Parmigiano Reggiano-flakes
Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.
variatietip:
Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.