bewaar
Gegrilde zalm met koolsalade
Gegrilde zalm met koolsalade
bewaar

Gegrilde zalm met koolsalade

20 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

300 g

rijst

1 eetlepel

sesamzaad

1 zak

gesneden spitskool

½ bos

radijs

2 eetlepels

verse munt

3 eetlepels

yoghurt-sladressing

4

wilde zalmfilets

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Meng in een schaal de spitskool, de radijs, het sesamzaad en de munt met de sladressing. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilets in 6 min. vanbinnen rosé en vanbuiten bruin, keer halverwege. Verdeel de zalmfilets over 4 borden en schep de rijst en de salade erbij.