bewaar
Wilde zalm met komkommer-radijsraita
Wilde zalm met komkommer-radijsraita
bewaar

Wilde zalm met komkommer-radijsraita

15 min. bereiden
40 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappelen

600 g

wilde zalmfilets

2 el

dille

½ beker

Griekse yoghurt

1 teen

knoflook

1 bos

radijsjes

2 (1,5 nodig)

komkommer

1

ui

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in de schil 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aardappelen in met een vork, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze 40 min. op het rooster in het midden van de oven.

2

Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en leg ze in de ingevette ovenschaal. Besprenkel elke filet met 1 el water. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zet de oven na 30 min. op 180 °C en laat de zalm naast de aardappelen in 10 min. gaar worden.

3

Meng de dille, de Griekse yoghurt, de knoflook en peper en zout naar smaak. Verdun voor een sladressing 4 el van de dillesaus met 2 el water. Snijd de blaadjes van de radijsjes, snijd de radijsjes in plakjes. Meng de komkommer, de radijsblaadjes, de radijsjes, de ui en de sladressing. Verwijder het folie van de aardappelen, kruis de aardappelen in en vul ze elk met 1 el dille-yoghurtsaus. Serveer de zalm en de aardappelen met de raita.

tip

algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.