bewaar
Rijst met ballen
Rijst met ballen
bewaar

Rijst met ballen

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

wite rijst

1

komkommer

125 g

Griekse yoghurt

2 zakken

wortelballetjes

2 pakken

groenteballetjes

1 el

boter

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk de komkommerrasp met een schone keukendoek goed droog. Roer de rasp door de yoghurt en breng op smaak met zout.

2

Kook de wortelballetjes in 15 minuten gaar. Bereid de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op de gekookte wortelballetjes een klontje boter smelten en bestrooi ze met zout naar smaak. Serveer de rijst met de ballen en de saus.

tip

algemeenVoor de liefhebber: roer een teen geperste knoflook en wat (versgemalen) peper door het komkommer-yoghurtmengsel.

algemeenToe: Vanilleyoghurt met banaan en hagelslag. Meng een halve, in stukjes gesneden banaan door een schaaltje vanilleyoghurt en bestrooi met hagelslag.