bewaar
Tomaten-bonensoep
Tomaten-bonensoep
bewaar

Tomaten-bonensoep

Stevige maaltijdsoep met veel groenten, aardappelen, bruine bonen en spek.

20 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

1 zak

paprika groen/rood/geel

2 tenen

knoflook

250 g

magere spekreepjes

450 g

aardappelschijfjes

485 ml

basis voor heldere tomatensoep

740 g

bruine bonen in pot

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Stevige maaltijdsoep met veel groenten, aardappelen, bruine bonen en spek.

Aan de slag

1

Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit. Bak de spekreepjes in een braad- of soeppan uit en schep ze uit de pan. Schep de aardappelen en de groenten in het spekvet, voeg de knoflook toe en roerbak 5 min. Schep de helft van de groenten uit de pan in een kom.

2

Schenk bij de inhoud van de pan de 'basis voor heldere tomatensoep' met water volgens de aanwijzingen op de pot. Roer de spekjes en de helft van de bruine bonen met vocht erbij. Voeg aan de groenten in de kom de rest van de bruine bonen met vocht toe en pureer dit mengsel met de staafmixer. Roer de puree door de soep. Breng de soep al roerend aan de kook en kook hem 10 min. zachtjes door.

tip

combinatietipServeer er stokbroodtoast bij: bestrijk schuine sneetjes brood dun in met (knoflook)olie en bak ze in de oven op 200 °C in 10-12 min. knapperig.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.