Paasstamppotje

445 kcal

30 min. bereiden

3.3/5

(90)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper


2009 nr. 04 - Pasen met elkaar

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Smelt 25 g boter in een pan en schep de ui, de bevroren tuinboontjes en tijm erdoor. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Smoor de boontjes met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt. Meng de tuinboontjes door de puree en schep de veldsla er beetje bij beetje door. Breng het stamppotje op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de stamppot in warme diepe borden. Leg de gebakken ham erbovenop.

Wat vond je van dit recept?

Paasstamppotje

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig