Stamppot tuinbonen met walnoten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)
- 450 g tuinbonen (diepvries)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 zakje verse tijm (15 g)
- 100 g walnoten
- 250 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel vloeibare honing
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. In andere pan tuinbonen in 5 min. beetgaar koken. Tuinbonen afgieten en omscheppen met 2 el olie en afgedekt warm houden. Tijm van takjes rissen. Walnoten grof hakken en geitenkaas verbrokkelen. Aardappels afgieten en in pan met rest van olie tot grove puree stampen. Honing, tuinbonen en helft van tijm en van geitenkaas erdoor scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen. Op smaak brengen met zout en (versgemalen) zwarte peper. Driekwart van walnoten erdoor mengen. Stamppot in vier diepe borden scheppen en rest van geitenkaas, walnoten en tijm erover verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 58 g
- vet 43 g