bewaar
Oeuf 'en cocotte'
Oeuf 'en cocotte'
bewaar

Oeuf 'en cocotte'

Klassieker uit Frankrijk: een eitje gegaard in een ramequin.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 g

ongezouten roomboter

3 takjes

verse basilicum

4 el

crème fraîche

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • ramequins

Klassieker uit Frankrijk: een eitje gegaard in een ramequin.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins in met boter. Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de helft over de ramequins.

2

Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche en bestrooi met peper en eventueel zout. Breek er voorzichtig een ei boven. Verdeel de rest van het basilicum erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaaltjes 8-12 min. in de oven.

tip

Oeuf 'en cocotte'

Instructievideo - 01:51 min.