bewaar
Stoofvlees met sinaasappelgremolata
Stoofvlees met sinaasappelgremolata
bewaar

Stoofvlees met sinaasappelgremolata

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
262waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

3 el

olijfolie

700 g

ribrunderlappen

1

ui

2 stengels

bleekselderij

500 g

winterpeen

2 blikken

tomatenblokjes

½ bakje

platte peterselie

2 tenen

knoflook

Aan de slag

Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Meng in een kom het sinaasappelrasp, peterselie en knoflook (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata. Lekker met tagliatelle en met brood om in de saus te dopen.

algemeenGebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in een groente- of tomatensoep.

algemeenDit gerecht kunt u een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf het stoofvlees in 20 min. op laag vuur op.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.