Ingrediënten
4 personen
1
sinaasappel
3 el
olijfolie
700 g
ribrunderlappen
1
ui
2 stengels
bleekselderij
500 g
winterpeen
2 blikken
tomatenblokjes
½ bakje
platte peterselie
2 tenen
knoflook
Aan de slag
Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Meng in een kom het sinaasappelrasp, peterselie en knoflook (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata. Lekker met tagliatelle en met brood om in de saus te dopen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Stoofvlees met sinaasappelgremolata

hoofdgerecht
null personen
480 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Meng in een kom het sinaasappelrasp, peterselie en knoflook (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata. Lekker met tagliatelle en met brood om in de saus te dopen.
algemeen:Gebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in een groente- of tomatensoep.
algemeen:Dit gerecht kunt u een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf het stoofvlees in 20 min. op laag vuur op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 sinaasappel
3 el olijfolie
700 g ribrunderlappen
1 ui
2 stengels bleekselderij
500 g winterpeen
2 blikken tomatenblokjes
½ bakje platte peterselie
2 tenen knoflook