Ingrediënten
4 personen
2 eetlepels
olijfolie
2 tenen
knoflook
1
ui
1 blik
kikkererwten
½ theelepel
gemalen komijn (djinten)
2
trostomaten
1 zak
spinazie
2 eetlepels
citroensap
Aan de slag
Verwarm de olie in een braadpan, bak hierin de knoflook en de ui lichtbruin. Spoel de kikkererwten af met stromend water. Schep de komijn en de kikkererwten bij de ui. Warm alles 5 minuten goed door. Schep de blokjes tomaat bij de kikkererwten en breng het stoofpotje pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep voorzichtig steeds een pluk spinazie erdoor. Draai het vuur uit. Breng op smaak met het citroensap, zout en (versgemalen) peper. Lekker met geroosterd brood.
Kikkererwtenstoofpotje

bijgerecht
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een braadpan, bak hierin de knoflook en de ui lichtbruin. Spoel de kikkererwten af met stromend water. Schep de komijn en de kikkererwten bij de ui. Warm alles 5 minuten goed door. Schep de blokjes tomaat bij de kikkererwten en breng het stoofpotje pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep voorzichtig steeds een pluk spinazie erdoor. Draai het vuur uit. Breng op smaak met het citroensap, zout en (versgemalen) peper. Lekker met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui
1 blik kikkererwten
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
2 trostomaten
1 zak spinazie
2 eetlepels citroensap