bewaar
Kikkererwtenstoofpotje
Kikkererwtenstoofpotje
bewaar

Kikkererwtenstoofpotje

20 min. bereiden
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

2 tenen

knoflook

1

ui

1 blik

kikkererwten

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

2

trostomaten

1 zak

spinazie

2 eetlepels

citroensap

Aan de slag

Verwarm de olie in een braadpan, bak hierin de knoflook en de ui lichtbruin. Spoel de kikkererwten af met stromend water. Schep de komijn en de kikkererwten bij de ui. Warm alles 5 minuten goed door. Schep de blokjes tomaat bij de kikkererwten en breng het stoofpotje pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep voorzichtig steeds een pluk spinazie erdoor. Draai het vuur uit. Breng op smaak met het citroensap, zout en (versgemalen) peper. Lekker met geroosterd brood.