bewaar
Aardappel-witloftaart
Aardappel-witloftaart
bewaar

Aardappel-witloftaart

Smeuïge aardappelpuree en witlof bedekt met een laagje kaas en walnoten. Supergerecht uit de oven.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

600 g

witlof

1 el

ongezouten roomboter

300 g

jong belegen kaas

50 g

ongebrande walnoten

1

middelgroot ei

750 g

verse aardappelpuree

Dit heb je nodig

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Smeuïge aardappelpuree en witlof bedekt met een laagje kaas en walnoten. Supergerecht uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Kook de witlof struikjes 10 min. in kokend water, laat ze uitlekken en halveer ze.

2

Fruit de ui goudbruin in de boter. Snijd de kaas in blokjes en hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de taartvorm en verdeel het zodat een vorm van puree ontstaat. Leg de halve witlofstronkjes met de punten naar het midden in de vorm van puree.

3

Strooi de gefruite uisnippers, kaasblokjes en walnoten erover. Bak de schotel 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en verdeel over de borden.

tip

variatietipVoor een diner geschikt voor vegetariers neem biologische kaas, dit is gemaakt zonder dierlijk stremsel (AH jong belegen kaas puur&eerlijk, biologisch)

variatietipGebruik komijnekaas in plaats van jong belegen kaas voor een extra kruidige smaak.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.