Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­saus

Comfortfood op z'n Italiaans.

(27) waardeer
italiaans hoofdgerecht Comfortfood op z'n Italiaans. 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Was de tomaten en snijd in partjes. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.
  3. Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water en wat peper toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur stoven.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en serveer met de salade. Bestrooi de pasta met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 6 2017 , Allerhande Box week 29 2017 , Receptkaart 2019 week 21-22

Verse spaghetti met groentesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­saus

1
1
  • 85 g ontbijtspek

Snijd het ontbijtspek fijn.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

4
4
  • 5 trostomaten

Was de tomaten en snijd in partjes.

5
5
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur.

6
6
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons & prei

Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.

7
7
  • 350 ml tomato frito
  • 100 ml water

Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water en wat peper toe aan de hapjespan.

8
8

Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur stoven.

9
9
  • 500 g verse spaghetti all'uovo

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

10
10
  • 85 g rucola
  • 25 g ongebrande walnoten
  • 1 el milde olijfolie

Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.

11
11

Verdeel de pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en serveer met de salade.

12
12
  • 50 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48+

Bestrooi de pasta met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.