Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­rij­ke ge­hakt-to­ma­ten­saus

Comfortfood op z'n Italiaans

(27) waardeer
italiaans hoofdgerecht Comfortfood op z'n Italiaans 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in partjes. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
  3. Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water, wat peper en eventueel zout toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.
  4. Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en serveer met de salade. Bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 6 2017 , Allerhande Box week 29 2017

Verse spaghetti met groenterijke gehakt-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­rij­ke ge­hakt-to­ma­ten­saus

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 85 g ontbijtspek
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 schaal trostomaat

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in partjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons & prei

Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. al omscheppend mee.

5
5
  • 350 ml tomato frito
  • 100 ml water

Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water, wat peper en eventueel zout toe aan de hapjespan.

6
6

Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.

7
7
  • 500 g verse spaghetti

Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar.

8
8
  • 75 g rucola
  • 25 g ongebrande walnoten
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de olie.

9
9
  • 50 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48+

Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en serveer met de salade. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.