bewaar
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
bewaar

Frans stoofpotje met kipsaucijzen

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

1 schaal

kipsaucijzen

½ duopak

magere spekreepjes

2

rode uien

1 pak

sperziebonen

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

1 teen

knoflook

2 eetlepels

mosterd

ca. 150 ml

melk

Aan de slag

Kook de aardappelen gaar in ca. 25 minuten. Leg de kip-saucijzen in een pan, schenk er zoveel water op dat ze net onder staan, breng ze aan de kook en kook ze op laag vuur 5 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Dep ze droog. Bak de spekjes uit in eigen vet. Schep de kipsaucijzen erbij en bak ze voorzichtig rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg 250 ml kookvocht van de kipsaucijzen toe, roer de sperziebonen, de Provençaalse kruiden, de knoflook en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en verwarm deze. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer het kipstoofpotje met de aardappelpuree.