bewaar
Witlofschotel met kaassaus
Witlofschotel met kaassaus
bewaar

Witlofschotel met kaassaus

Een echte Hollandse klassieker.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
20 min. wachten
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

Toscaanse aardappelpartjes

3 el

traditionele olijfolie

750 g

witlof

46 g

kaassaus in zakje

250 g

achterham

Een echte Hollandse klassieker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappeltjes in de ovenschaal om met de olijfolie, bak ze gaar in 20 minuten. Halveer de wtlofstronkjes door de lengte. Kook de witlofstronkjes 10 min. en spoel ze koud af in een vergiet.

2

Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem steeds een half stronkje witlof en wikkel dat in een plakje ham.

3

Neem de schaal met aardappelen uit de oven, leg de witlofrolletjes op de aardappelen. Lepel de saus over de witlofrolletjes en zet de schotel nog 15 min. in de oven.