bewaar
Witlofschotel met kaassaus
Witlofschotel met kaassaus
bewaar

Witlofschotel met kaassaus

Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
342waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappel

150 g

verse roomkaas met kruiden

800 g

witlof

2 g

boter om in te vetten

200 g

beenhamreepjes

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)

Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.