
Ingrediënten
3 eetlepels
olijfolie
500 g
hutspotgroenten
200 g
aardappels
2 tenen
knoflook
1 liter
groentebouillon
1 schaaltje
Quorn
1 stengel
prei
150 ml
Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en roerbak de hutspotgroente, de aardappel en de knoflook 3-4 minuten. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook het in 20 minuten zacht gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de quorn in 6-8 minuten gaar, breng met zout en peper op smaak. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Roer de preiringetjes erdoor en laat de soep nog even zacht doorkoken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in grote kommen en schep in het midden een flinke lepel yoghurt. Strooi de quorn erover en maal er nog wat peper over. Lekker met peterselie. Serveer de soep met bruin brood voor extra vezels.