bewaar
Zalmfilet en curryaardappel uit de oven
Zalmfilet en curryaardappel uit de oven
bewaar

Zalmfilet en curryaardappel uit de oven

Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries wilde zalm

1

rode ui

1 el

milde Indiase currypasta

2½ el

zonnebloemolie

900 g

aardappelpartjes

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

2 el

sladressing yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal

Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.

2

Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.

3

Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.

4

Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.