bewaar
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
bewaar

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen

25 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse peterselie

1 kg

rode aardappels

100 g

rozijnen

1

vegetarische rookworst

1 zak

zuurkool

250 ml

kruidenbouillon

1 tl

djinten (gemalen komijn)

1 zak

wortel julienne

1 beker

crème fraîche

Aan de slag

Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.