Wor­tel­stamp­pot met cas­hew­no­ten en ko­ri­an­der

(104) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 104

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de cashewnoten in een koekenpan goudbruin en meng er de gemalen koriander met zout naar smaak door. Meng de hutspotgroenten in de braadslee met de wokolie, de sambal badjak en zout en peper en rooster de hutspot in de oven in 25-30 min. gaar en bruin. Breng ondertussen een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook in een pan. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze, van het vuur af, fijn met de pureestamper. Voeg al roerend zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt, onder voortdurend roeren met een houten spatel. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Haal de braadslee uit de oven en schep de hutspot samen met de helft van de cashewnoten door de puree. Schep de wortelstamppot in diepe borden en strooi de rest van de cashewnoten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.